Winston Gerschtanowitz zat vorig jaar op het randje van een burn-out. De presentator zat thuis met de ziekte van Pfeiffer en had nauwelijks energie.

"Ik denk dat ik misschien wel tegen een burn-out aan zat", zegt de 40-jarige Gerschtanowitz in het AD. "Ik draaide, met Talpa en Boulevard, elke week dubbele diensten. Ik ging altijd tot het gaatje."

"Dat is geen probleem zolang je fit bent, maar als je al opgebrand dreigt te raken, komt de ziekte van Pfeiffer helemaal hard aan."

Dat hij noodgedwongen rustig aan moest doen, is volgens de presentator goed geweest. "Ik probeer andere prioriteiten te stellen. Werk was altijd heilig voor me, maar nu neem ik ook echt de tijd om te sporten, mijn lichaam fit te houden. Met mijn gezin gaat het ook goed: ik kan niet anders dan zeggen dat ik een gelukkig mens ben."

Eigen mediabedrijf

De presentator zit tegenwoordig nog maar een week per drie weken aan de desk bij RTL Boulevard. Verder stopte hij afgelopen zomer na twaalf jaar als commercieel directeur bij Talpa om zich meer te kunnen richten op zijn eigen mediabedrijf.

Gerschtanowitz had zich voorgenomen om zijn zoons Benjamin en Julian doordeweeks vaker in bed te leggen, maar dat blijkt vooralsnog lastig. "Deze week ben ik bijvoorbeeld niet voor tienen thuis geweest. Maar dat komt echt nog wel."