Van zijn 19e tot 21e is Tim Hofman depressief geweest. De BNN-presentator vertelt dat hij "niet meer wist hoe het verder moest".

"Ik heb mezelf echt opgesloten. Ik moest tegen mezelf in de spiegel zeggen: 'oke, nu moet je aan wat touwtjes gaan trekken en je leven omgooien', vertelt de 28-jarige presentator donderdag in een interview met VICE.

Om zijn situatie te verbeteren, heeft Hofman afstand genomen van de mensen om zich heen en stopte hij met zijn studie. "Ik ben toen alleen nog maar gaan doen wat ik zelf wilde. Dat heb ik daarna altijd gedaan: doen waar ik zin in heb. Zonder daarbij andere mensen in de weg te zitten, dat wel. Dat zou asociaal zijn."

Amsterdammer

Verder laat de presentator weten dat hij zich inmiddels thuisvoelt in zijn nieuwe woonplaats Amsterdam. "Ik zit hier wel goed. Dat kan morgen weer anders zijn, maar vandaag ben ik graag hier."

Hij zou nergens anders willen wonen, vertelt Hofman. "Ik ben helemaal geen Amsterdammer, ik ben hier een paar jaar geleden naartoe verhuisd, en ik merk dat als ik ver weg ben geweest en ik kom weer hier, dat het dan als thuiskomen voelt. Dat heb ik nooit eerder ergens gehad."