In het huidige televisieseizoen zijn meer homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT) dan ooit te zien. Van de 895 terugkerende personages in series zijn er 43 niet-heteroseksueel.

Dat is te lezen in de jaarlijkse The where we are on tv-rapportage van de LGBT-mediaorganisatie GLAAD, meldt Deadline donderdag.

Op ABC, het netwerk dat onder meer Modern Family uitzendt, zijn de meeste LGBT-personages te zien: 7,3 procent van alle terugkerende rollen. 

Wel is het aantal lesbische personages sterk gedaald. 17 procent van het aantal LGBT-rollen is lesbisch, terwijl dit vorig jaar nog 33 procent was. Het aantal transgender-personages is wel gestegen: van zeven naar zestien 'vaste' personages.

Diversiteit

Ook heeft de organisatie onderzocht hoe het zit met de etnische diversiteit in Amerikaanse televisieseries. 36 procent van de vaste seriepersonages heeft een niet-blanke etniciteit en 20 procent van hen is zwart, het hoogste percentage tot dusver. Wel is het merendeel van de LGBT-karakters blank (72 procent).