Taylor Swift staat bovenaan de lijst van best verdienende vrouwen in de muziekindustrie in 2016. Ze laat daarmee sterren als Adele en Madonna ver achter zich.

Volgens de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes heeft de 26-jarige popster het afgelopen jaar 170 miljoen dollar verdiend (153 miljoen euro), voornamelijk met haar wereldtournee 1989.

Adele volgt op grote afstand met een inkomen van 80,5 miljoen dollar, omgerekend 72 miljoen euro. Madonna staat op de derde plaats met 76,5 miljoen dollar (68 miljoen euro), op de voet gevolgd door Rihanna.

Beyoncé staat op de vijfde plaats. Ook Katy Perry, Jennifer Lopez, Britney Spears, Shania Twain en Celine Dion staan in de top 10. Eerder dit jaar had Forbes al berekend dat Swift de best verdienende bekendheid is.

Woensdag was Swift ook in het nieuws vanwege gelekte documenten over een aanrandingszaak. TMZ publiceerde een document bestaande uit twintig pagina's waarin de zangeres vertelt over het incident waarbij ze in haar billen werd geknepen door de Amerikaanse radio-dj David Mueller.