Chantal Janzen presenteert binnenkort weer nieuwe seizoenen van Chantal Blijft Slapen en Het Collectief Geheugen. Het maken van amusementsprogramma’s vindt ze het leukst. "Daar schaam ik me ook niet voor."
 

Dit zegt ze in gesprek met NU.nl. "In mijn privéleven ga ik wel de diepte in."

"Ik ben niet zo’n zwartkijker", voegt de presenatrice daaraan toe. "Ik vind humor fijn. Ik bekijk iets liever eerst op een positieve manier voordat ik naar de zware kant kijk. Laten we eerst maar eens even alles relativeren. Ik ben meer van het oplossen dan ergens lang in blijven te hangen."

Gelul

Janzen presenteert het programma Het Collectief Geheugen, waarin besproken wordt welke Nederlandse trends, gebeurtenissen of personen in het Nederlandse collectieve geheugen moet worden opgenomen. Cabaretiers Jan Jaap van der Wal en Diederik Ebbinge lichten de keuzes toe.

Janzen zag de presentatie van dit programma aanvankelijk niet zitten. "Ik dacht: Jezus, wat een gelul. Er wordt zoveel gepraat en ik zit alleen maar. Ik ben normaal een veel dynamische omgeving gewend."

Zenderbaas  Erland Galjaard haalde haar uiteindelijk over om het programma toch te presenteren.

Leuk

"Hij zei: ‘Dit is zo’n andere richting, je moet dit echt gaan proberen.’ Normaal werkt dat niet bij mij,  maar hij had gelijk. Het is echt leuk om te doen. Het is een beetje alsof je met vrienden op de bank zit en herinneringen aan het ophalen bent met een wijntje erbij. Een soort van trip down memory lane maar dan met een camera erop."

Het Collectief Geheugen is elke zaterdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.