Boris Titulaer was bang te zingen na faillissement

Boris Titulaer was vorig jaar lange tijd zijn stem kwijt door de problemen rond het faillissement van zijn bedrijf. "Ik was bang geworden om te zingen."

"Dat had ik nog nooit meegemaakt. De stress van het groeiende conflict was op mijn lichaam geslagen. Dat besef drong langzaam door. Na vier onderzoeken bij de KNO-arts zei die dokter: 'Jij hebt niets aan je stembanden, jij moet met iemand gaan praten'", vertelt de zanger in gesprek met AD.

Titulaer gebruikte tot voor kort de artiestennaam Bo Saris maar heeft na zijn financiële problemen besloten weer alleen zijn voornaam te gebruiken. De artiestennaam waarmee hij zijn album Gold naar buitenbracht herinnert hem te veel aan "de donkerste tijd uit zijn leven".

De zanger (36) werd door een zakenpartner ervan beticht geld te hebben weggesluisd naar zijn eigen rekening. De bandleden van Titulaer zouden daardoor niet betaald zijn. "Er is gewoon niets van waar. Het beste bewijs is dat ik met al die muzikanten nog steeds samenspeel. Zouden ze mij zo steunen als ik hen bestolen had?"

Blaam

In totaal moet hij zijn voormalig zakenpartner 165.000 euro terugbetalen. De zanger vindt echter dat hem geen blaam treft in het zakelijke conflict. "Daarom hoop ik dat mijn verhaal ook een waarschuwing is voor collega's. In onze business geldt dus toch: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het uiteindelijk meestal ook te mooi om waar te zijn. Dus pas op."

Inmiddels kan Titualer weer zingen. "Een coach heeft me enorm geholpen. Ik begon te vertellen over de problemen in mijn loopbaan, maar het eerste wat hij vroeg, was: 'Hoe gaat het nu eigenlijk met Boris?' Toen brak ik. Het was goed te beseffen dat ik ook maar gewoon een mens ben.''

Lees meer over:
Tip de redactie