Derde seizoen American Crime Story over Gianni Versace

FX Networks komt met een derde seizoen van American Crime Story. De tiendelige nieuwe serie gaat in op de dood van Gianni Versace. De modeontwerper werd in 1997 vermoord door seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Het derde seizoen krijgt de titel Versace/Cunanan, meldt DeadlineDe serie wordt gebaseerd op het boek Vulgar Favors van Vanity Fair-schrijfster Maureen Orth.

Het eerste deel van American Crime Story, genaamd People v. O.J. Simpson, ging over de rechtszaak tegen de voormalig American football-ster. Simpson stond in 1995 terecht voor moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson Brown en haar minnaar. 

Onder de indruk

Begin volgend jaar wordt tegelijk met Versace/Cunanan ook Katrina, het tweede deel van American Crime Story, gefilmd. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen producenten het script voor Versace/Cunanan onder ogen kregen, waren ze zo onder de indruk dat ze besloten het zo snel mogelijk te verfilmen. Katrina wordt wel eerder uitgezonden.

People v. O.J. Simpson werd onlangs bekroond met verschillende Emmy Awards, waaronder die voor beste miniserie. Ook acteurs Courtney B. Vance, Sarah Paulson en Sterling K. Brown vielen in de prijzen.

Lees meer over:
Tip de redactie