4U winnaar van The Next Boy/Girl Band

De jongensgroep 4U is vrijdagavond de winnaar geworden van de talentenjacht The Next Boy/Girl Band.

Hun eerste single Bitter Taste werd het vaakst gedownload, wat zorgde voor de overwinning.

Ook werd vrijdagavond bekend welke vier jongens uiteindelijk de leden vormen van de band. Luca en Toon kregen van het publiek de meeste stemmen. Tiago en Jaimy werden uitgekozen door de platenmaatschappij 8Ball Music, die de single van 4U zal uitbrengen.

De jongens staan in december vier keer in Ahoy als voorprogramma bij de jubileumconcerten van Nick en Simon.

Video: 4U wint The Next Boy/GIrlband:

Meidengroep

Bij de meidengroep Grlbnd besloot jurylid John Ewbank uiteindelijk dat niemand van het vijftal in de finale naar huis zou worden gestuurd.

Dat leidde tot een flink aantal verontwaardigde reacties op Twitter van televoters die op hun favoriet hadden gestemd omdat ze dachten dat die anders mogelijk uit de groep zou worden gezet.

Video: John Ewbank maakt samenstelling meidengroep bekend

Lage kijkcijfers

De show, gepresenteerd door Tim Douwsma en Nicolette van Dam, werd niet het succes waar op was gehoopt, hoewel naar de finale nog wel 650.000 mensen keken.

De halve finale van de show trok slechts 361.000 kijkers. De weken daarvoor stegen de kijkcijfers ook niet ver boven het half miljoen.

Nick Schilder, die in het programma als jurylid te zien was, liet vrijdag aan De Telegraaf weten zich geen zorgen te maken over de relatief lage cijfers. "Over het algemeen scoort The Next Boy/Girlband onder jongeren, een groep waar de meeste zenders veel problemen mee hebben, heel goed. Op sociale media is het aantal berichten over de show zelfs vergelijkbaar met The Voice of Holland."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie