Jan Keizer is onlangs geopereerd aan een agressieve vorm van prostaatkanker. De zanger kwam er bij toeval achter dat hij aan de ziekte leed. 

De 67-jarige Keizer wilde wat kilo's kwijt en meldde zich daarom bij een diëtiste. "Zij wilde mijn bloedwaardes weten", vertelde de zanger aan Shownieuws

Keizer ging naar de dokter om bloed te laten prikken, waarbij ook zijn PSA-waarde werd gecontroleerd. "Die bleek verdubbeld", aldus Keizer. "Dan is er wat aan de hand. Meestal is het dan niet goed."

Agressieve kanker

De zanger werd naar het ziekenhuis gestuurd, waar biopten werden afgenomen. "De week erna kwam de uitslag en die kwam als een behoorlijke slag voor me. Overal waar geprikt was, en ze hadden geloof ik tien puncties gedaan, zat kanker. En het was een agressieve kanker."

Keizer werd met spoed opgenomen in een Duits ziekenhuis, waar zijn hele prostaat werd verwijderd. "Ze hebben voorgesteld om over een paar maanden nog enkele bestralingen te laten doen. Dan ben je alle risico’s kwijt."

De zanger heeft voorlopig al zijn optredens geannuleerd om thuis te kunnen herstellen.

Bij Keizers collega Anny Schilder werd twee jaar geleden borstkanker geconstateerd. Onlangs zei ze nog steeds heel bang voor de dood te zijn.