Tijdschrift Voetbal International gaat reorganiseren. Het weekblad is verliesgevend en voelt zich gedwongen tot ontslagen.

Hoeveel medewerkers er precies op straat komen te staan, wil Voetbal International nog niet bekendmaken. Woensdag al vinden er persoonlijke gesprekken plaats met alle vaste medewerkers, bevestigt uitgever Robert van den Ham aan Villamedia. Iedereen krijgt dan te horen of hij of zij mag blijven.

"De oplage staat al geruime tijd onder druk en ook de algemene toekomstverwachting rondom print werkt niet in ons voordeel", legt Van den Ham uit. "Het is bedrijfseconomisch niet meer verantwoord om VI met 72 mensen te bemensen."

Online content

De printoplage van Voetbal International, dat onderdeel is van uitgeverij WPG, is in vijf jaar tijd teruggelopen van 155.000 naar 94.000. VI zet al enige tijd nadrukkelijk in op online (video)content. Het is lastiger daar winst uit te halen dan met een goed lopende printtitel.

"Alle nieuwe initiatieven die we hebben aangeboord zorgen wel voor extra omzet, maar het is niet genoeg om de verliezen in print op te vangen. Daarom moeten we nu stappen gaan zetten, ook om te kunnen voldoen aan de rendementseisen die WPG ons stelt." De ondernemingsraad en redactieraad zijn akkoord met de reorganisatie.

Eerder op dinsdag werd bekend dat VI met Dennis van Luling per 1 november een nieuwe adjunct-hoofdredacteur heeft aangetrokken. Van Luling stapt over van het AD. In mei verruilde ook hoofdredacteur Christiaan Ruesink het AD al voor VI.