Patricia Paay had niet verwacht dat ze nog ooit zo verliefd op iemand kon worden als op haar huidige vriend Robbert Hinfelaar. 

Dat zei de zangeres, die onlangs ten huwelijk werd gevraagd door haar 35 jaar jongere geliefde, zondag in Show XL

De twee leerden elkaar jaren geleden kennen, toen Hinfelaar en zijn ouders kwamen kijken naar het huis in het Belgische Rijkevorsel waar Paay woonde en waar reallifesoap The Adams Family werd opgenomen.

"Ik kan me nog herinneren dat hij naar me keek en bleef kijken", aldus Paay over haar vriend, die destijds 19 jaar oud was. "Het is een vrouw die opvalt, daar blijf je wel naar kijken", legde Hinfelaar uit. "Ik dacht: die zou ik wel willen hebben."

Vrijgezel

De twee hadden door de jaren heen enkele dates, maar die leidden nooit tot een relatie. Een paar maanden geleden benaderde Hinfelaar Paay echter weer. "Ik zag in een van die bladen dat ze weer vrijgezel was, dus ik dacht: ik neem weer contact op."

Paay wist niet wat ze meemaakte toen ze Hinfelaar weer zag. "Ik deed de deur open en ik dacht dat ik door m'n benen zakte. Ik wist niet dat dit nog bestond. Ik voelde gelijk dat er iets gaande was."

Bij haar eveneens veel jongere ex-vriendjes Maurice Dix en Nicky van Dam zegt Paay niet te hebben gevoeld wat ze nu voelt. "Ik zei altijd tegen vriendinnen: ik wil die volwassen liefde weer voelen. Ik dacht dat dat nooit meer zou gebeuren."

Leeftijdsverschil

Hinfelaar zegt het geen probleem te vinden dat Paay 35 jaar ouder is. "Dat merk ik niet bij ons samen. Mijn vrienden zeggen: als je gelukkig bent, moet je daarvoor kiezen. Mijn ouders en broers schrokken er wel een beetje van." 

Onlangs ging Hinfelaar tijdens een diner in Cannes op zijn knieën, maar Paay heeft nog niet officieel ja gezegd op zijn aanzoek. "Ik had wat gedronken en dacht: hier moet ik even goed over nadenken. Ik neem een huwelijk heel serieus."

Twijfels zegt de 67-jarige zangeres niet te hebben. "Ik geef mezelf gewoon even de tijd om te wennen. Om te denken: hoe zal dat straks zijn? Ik wil een goed moment afwachten om ja te zeggen."

"Daarbij denk ik ook: het leven is kort, je weet niet wat de toekomst brengt. Elke maand of elk jaar dat je het heerlijk hebt met iemand, moet je pakken."