Het ideale radioprogramma van Ruud de Wild bestaat naar eigen zeggen uit een "mix van nieuws, muziek en entertainment". 

"Geen bulderlach. Je moet vermaakt worden, het moet niet belerend zijn, maar er mag wel gelachen worden. Nieuws met een lach, dat mag", zegt de dj in een interview met zijn nieuwe werkgever.

De Wild is vanaf januari op werkdagen te horen op NPO Radio 2 met een nieuw programma tussen 16.00 uur en 18.00 uur. "Interviews moeten eigenlijk gewoon goede gesprekken zijn", gaat hij verder. "Ik ben liever benieuwd dan dat ik een interviewer nadoe."

De Wild zegt met zijn nieuwe programma op NPO Radio 2 verder maar één wens te hebben: dat mensen in de auto blijven zitten om een item af te luisteren. "Dan is mijn droom uitgekomen."

Publieke omroep

De dj, die overstapt van BNR Nieuwsradio, is blij dat hij weer voor de publieke omroep aan de slag mag. "Ik kom van de publieke omroep, dus dat voelt niet gek", aldus De Wild, die in het verleden onder meer voor 3FM werkte.

"Ik heb het gevoel dat je daar niet opgejaagd wordt dat er weer een hit moet komen en weer een hit, dus ik denk wel dat er iets meer vrijheid is, en dat werkt voor mij wel."

De Wild was slechts acht weken te horen bij BNR Nieuwsradio. Hij stapte naar eigen zeggen op bij de nieuwszender omdat hij de muziek miste.