Making A Murderer-veroordeelde Steven Avery geeft volgende week zijn eerste televisie-interview sinds de Netflix-documentaire eind vorig jaar uitkwam. De voor moord veroordeelde Avery spreekt maandag en dinsdag in een tweedelig interview met Dr. Phil.

Avery, een autosloper uit Winsconsin, neemt in de uitzending per telefoon deel aan de conversatie tussen de televisiepsychiater en Lynn Hartman. De vrouw uit Las Vegas verloofde zich eerder deze maand met de man, die levenslang kreeg voor betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige fotograaf Teresa Halbach.

Op de site van Dr. Phil is een compilatie van het interview met Hartman te zien. Daarin confronteert de presentator haar onder meer met het verleden van haar aanstaande man. "Hij is betrokken geweest bij overvallen, hij heeft een kat levend verbrand. Wat zal hij doen als hij gefrustreerd raakt als hij met jou is?"

Uit het bijgaande bericht op de website blijkt dat Avery ervan uitgaat dat hij zijn straf niet volledig uit zal zitten. Hij zou in het interview hebben verteld dat hij wil wachten met trouwen tot hij vrij is. "Ik denk niet dat dat nog lang duurt."

Rechtszaak

Making A Murderer draait om de rechtszaak tegen Avery, die eerder jarenlang onschuldig vastzat voor verkrachting en mishandeling. De documentaire stelt het handelen van vooral de openbaar aanklager in de zaak Halbach ter discussie en zet vraagtekens bij de schuld van Avery.

Een tweede seizoen van de Netflix-serie is momenteel in de maak. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen verschijnen.

Video: Trailer Making a Murderer 

Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet
176
Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet