Regisseur Tim Burton maakte voor zijn nieuwste film Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children een bewerking van de gelijknamige young adult-roman. De recensenten zijn niet overdonderd door de nieuwste Burton, maar vinden wel dat de vertrouwde magie uit zijn films aanwezig is.

De Volkskrant - 3 sterren

De personages zijn te vlak om echt met ze mee te gaan voelen. Romantiek en rouw hebben niet de impact die ze zouden moeten hebben. Wellicht ligt het ook aan het acteerwerk - los van Eva Green als mevrouw Peregrine dan, die moeiteloos schakelt tussen streng, lief en intens.

Lees de volledige recensie

Film Totaal - 3 sterren

Zeker wanneer de film bij het weeshuis aanbelandt, is het even lastig om alle personages en termen die op je af worden gevuurd te volgen. Burton houdt de vaart er goed in, al wekt hij soms wel de indruk dat hij in een te korte tijdsduur te veel verhaal heeft proberen te persen. Gelukkig is er gaandeweg genoeg om de kijker mee te vermaken, van de kleurrijke vormgeving tot alle uitzonderlijke personages die in een hoog tempo de revue passeren. Ondanks het feit dat deze allemaal uit Ransom Riggs' roman vandaan komen, passen ze perfect in Burton's straatje: een soort vreemde, carnavaleske verzameling van circusartiesten van begin vorige eeuw.

Lees de volledige recensie

Video: Acteurs Burton's laatste film werken graag vaker met regisseur

Acteurs Burton's laatste film werken graag vaker met regisseur
Acteurs Burton's laatste film werken graag vaker met regisseur

The Telegraph - 2 sterren

Zijn achttiende film mag dan geen originele creatie zijn, maar het feit dat het verhaal afkomstig is uit een young adult-boek dat bij zijn release werd beschreven als ‘Tim Burton-esque’ suggereert dat de creatieve inspiratie van de regisseur meer gaat lijken op een eeuwigdurend bezoek aan de popgothic-kortingsmarkt. Dit alles zonder ook maar een zuchtje risico dat genomen wordt om de routine te doorbreken.    

Lees de volledige recensie

De Morgen - 4 sterren

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is betoverende cinema zoals weinigen die kunnen maken. Maar omdat verhalen maar zo lang mogen kabbelen als ons veel te korte geduld tegenwoordig kan verdragen, moet er ook actie in en laat Burton zijn verhaal naar het einde toe flitsen alsof we in een game beland waren. De epiloog die erbij komt, moet de kinderen zoethouden. Maar tegen die tijd hebt u zoveel kijkgenot gehad, dat u hem die kleine ontsporingen vast zult vergeven.

Lees de volledige recensie