Universal Cable Productions heeft een ontwikkelingsdeal gesloten met de Alfred Hitchcock Estate. Zij gaan een televisieserie maken, geïnspireerd op de stijl uit de befaamde films van de Britse regisseur.

Dat meldt Deadline woensdag. Universal Cable Productions zal de serie, die de titel Welcome to Hitchcock krijgt, samen ontwikkelen met het televisieproductiebedrijf Vermilion Entertainment. Zij beschrijven de serie als een "geïnspireerde visie op Hitchcock's unieke manier van verhalen vertellen".

In de serie staat een seizoen lang één mysterie of misdaad centraal, in de sfeer van de klassieke stijl van de regisseur. De studio laat weten met de Hitchcock Estate een serie te ontwikkelen die "Hitchcockfans zal vermaken en een nieuwe generatie fans zal verleiden". Chris Columbus (The Help, Home Alone) regisseert de pilotaflevering.

Psycho

Alfred Hitchcock, die overleed in 1980, is bekend van films als Psycho, The Birds en Rear Window. Kenmerkend aan zijn films zijn onschuldige en vrij "normale" hoofdpersonages, die verwikkeld raken in omstandigheden waar ze geen invloed op hebben. Hitchcock was vooral befaamd vanwege de dramatische ironie in zijn films, een truc die gebruikt werd om in het verhaal de spanning op te bouwen.