Acteur Mingus Dagelet speelt naast Sergio Hasselbaink een hoofdrol in The Pain Body, de film geïnspireerd op het ‘kopschoppersdrama’ dat in 2013 in Eindhoven plaatsvond.

Dat hebben de makers maandag bekendgemaakt. Dagelet speelde eerder in hits als Koning van Katoren en Mannenharten 2. Binnenkort is hij te zien in Een echte Vermeer, een film over meestervervalser Han van Meegeren.

Een 22-jarige Eindhovenaar werd begin januari 2013 na een avond stappen in de stad vanuit het niets in elkaar geschopt en geslagen door acht tieners die langs hem liepen. Justitie gaf de schokkende beveiligingsbeelden waarop de mishandeling te zien was vrij.

Hersenschudding

Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en ernstige verwondingen aan zijn mond en kaak op. De daders, die vrijwel allemaal minderjarig waren, kregen tot tien maanden celstraf opgelegd. De rechtbank hield bij de straf wel rekening met het feit dat door het vrijgeven van de beelden de privacy van de verdachten was geschonden.

Eén van de daders klaagde Justitie aan voor het vrijgeven van de beelden omdat deze een 'ontoelaatbare inbreuk op zijn levenssfeer' hadden gemaakt. Maar de rechtbank oordeelde dat justitie dit mocht doen omdat het zo'n ernstig vergrijp betrof.

Regiedebuut

The Pain Body vertelt over de levens van twee jongeren die elkaar kruisen: Orlando, de zanger van een bekende rapformatie, en Eddy, het slachtoffer van een zinloosgeweldsincident. De film is het regiedebuut van acteur Gerson Oratmangoen (Schemer, De Punt).

Het project is gefinancierd middels crowdfunding. The Pain Body gaat 1 oktober in premiere in Amsterdam en is daarna te zien bij Omroep Brabant.