Met de ouderschapskwaliteiten van Brad Pitt is niets mis, vindt een goede vriend van de familie. "Hij is een van de beste vaders die ik ken."

"Hij weet hoe hij de boel rustig moet houden en vertelt zijn kinderen hoe ze zich moeten gedragen tegenover anderen: aardig en respectvol", verdedigt de familievriend Pitt in People.

"Hij is ontzettend gek op zijn kinderen en vindt het belangrijk dat ze structuur hebben. Dat komt omdat hij een geweldige vader is", aldus de ingewijde. "Ik heb nog nooit gehoord of gezien dat hij ze pijn deed of te streng voor ze was."

Volgens geruchten zou Pitt zijn vijftienjarige zoon Maddox hebben geslagen. Een andere ingewijde ontkende dit eerder al en zei dat een ruzie tussen de acteur en zijn vrouw Angelina Jolie uit de hand was gelopen, waarna Maddox ertussen sprong.

Afgelopen week werd bekend dat het stel gaat scheiden. Jolie diende maandag de scheidingspapieren in omdat ze naar verluidt niet blij was met de manier waarop Pitt het vaderschap invult. De twee hebben samen zes kinderen.