In tegenstelling tot andere bekende collega's denkt Monic Hendrickx er niet aan om plastische chirurgie te ondergaan.

Dat vertelt de Penoza-actrice in een interview met VROUW. "Ik kan mijn rimpels wel weg laten spuiten, maar als ik 's morgens uit bed kom, ben ik nog steeds 49 en strammer dan toen ik 20 was", Hendrickx. "Dan ga ik liever sporten, met krakende knieën en al. Misschien ben ik op een dag wel bijzonder omdat ik niet aan botox doe."

De actrice vindt plastische chirurgie eng, vertelt ze in het interview. "Ik had flaporen en die heb ik recht laten zetten. Iedereen zei: 'Dat is een fluitje van een cent.' Maar ik vond het afschuwelijk om in mijn gezonde lichaam te laten snijden en dat ik daar littekens aan over zou houden. Ik liet het doen, omdat ik niet alleen maar het schattige meisje wilde spelen. Die oren brachten nu eenmaal bepaalde rollen met zich mee."

Hendrickx zegt dat ze het een slecht voorbeeld voor haar dochter vindt wanneer ze chirurgie zou overwegen. "Impliciet zeg je toch: 'Je bent niet goed zoals je bent.' Schoonheid is niet zaligmakend en toch leven we in een wereld waarin schoonheid zo belangrijk wordt gemaakt. Ik pleit ervoor om het iets minder belangrijk te maken. Echte mensen zijn nou eenmaal niet in alle situaties mooi."