Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, James Franco, Julianne Moore, Robert Downey Jr. en andere acteurs roepen de Amerikaanse burger in een video op niet te gaan stemmen op Donald Trump. 

Het drie minuten durende filmpje is binnen 15 uur al 8,5 miljoen keer bekeken.

De acteurs roepen Amerikanen op gebruik te maken van hun recht om te gaan stemmen. Daarbij verwijzen ze naar politieke reclamefilms waarin bekende sterren een rol spelen. 

In de video wordt Trump een lafaard en een racist genoemd. "We kunnen deze nachtmerrie eindigen, voor hij begint", stellen de acteurs. "Wij kunnen de dag redden. Voor onze kinderen, voor onze samenleving, voor Amerika. Uw stem doet er toe."

The West Wing

Dit is niet de eerste keer dat beroemdheden zich mengen in de politiek. Acteurs uit de politieke serie The West Wing voeren aankomend weekend campagne voor Hillary Clinton.

Allison Janney, Joshua Malina, Bradley Whitford, Richard Schiff, Dulé Hill en Mary McCormack roepen zaterdag en zondag in de staat Ohio mensen op zich te registeren om te stemmen, en leggen bij bijeenkomsten in verschillende steden uit waarom zij voor de Democratische kandidaat kiezen.

The West Wing werd van 1999 tot 2006 uitgezonden. De serie wordt wel gezien als de voorloper van de populaire politieke shows van dit moment, zoals Scandal en House Of Cards. The West Wing draaide om het wel en wee in het Witte Huis van president Joshua Bartlett. 

Eerder dit jaar sprak The West Wing-bedenker Aaron Sorkin zich al uit tegen Trump. Hij gaf toen aan dat Joshua Bartlett absoluut achter Clinton zou staan.