De hertogin van Cambridge, Kate Middleton, zal 11 oktober naar Nederland komen. Middleton brengt die dag een bezoek aan Den Haag, Wassenaar en Rotterdam.

Dat laat het Britse koningshuis donderdag weten in een persbericht. Middleton zal haar dag in Nederland beginnen met een bezoek aan koning Willem-Alexander, op zijn villa Eikenhorst in Wassenaar.

Vervolgens zal de hertogin naar het Mauritshuis in Den Haag gaan voor het bekijken van de tentoonstelling 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection'. Hier zijn 22 belangrijke genrestukken te zien uit de collectie van de Britse koninklijke familie.

Middleton, behaalde zelf een graad in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit van St. Andrews. 

Rondleiding

De directeur van het Mauritshuis, Emilie Gordenker, zal haar tijdens het bezoek rondleiden langs enkele topstukken die in het Haagse museum hangen, waaronder Meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Verder heeft de hertogin een discussiebijeenkomst in de residentie van de Britse ambassadeur over thema's als verslaving en geestelijke gezondheid. Daar nemen onder meer deskundigen van het Trimbos-instituut aan deel.

Tot slot gaat Kate naar de 'makerspace' Bouwkeet in Rotterdam, een buurthuis met technische faciliteiten voor buurtbewoners.