André Hazes jr. is dinsdagavond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Buma NL Awards in Den Bosch. De 22-jarige zanger mocht bij het gala vier prijzen in ontvangst nemen.

Hazes jr. kreeg in de categorie Hollandse muziek de Buma NL Award voor zowel het album als de single Leef. Dat nummer werd bovendien het meest gedraaid in de Nederlandse horeca. De single Niet voor Lief werd het meest gestreamd.

"Dit is een geweldige erkenning voor mij als artiest en voor dit album waar we zo hard aan gewerkt hebben", reageert de zanger. "Het doet me ook goed te merken dat de Nederlandstalige muziek onverminderd in de belangstelling staat bij het publiek dat de optredens bezoekt en op de radio en in de horeca."

Ook Marco Borsato viel in de prijzen. De zanger won in de categorie Meest Succesvolle Album - Populair met de plaat Evenwicht en in de categorie Meest Gestreamde Track - Populair met het nummer Mooi. Ook ontving hij de Ticketmaster Award voor populairste artiest.

Voor het eerst werd bij de Buma NL Awards de Hollandse Meesters Award uitgereikt, een prijs voor beste auteur. Die ging naar Guus Meeuwis. Gerard Joling werd met een Lifetime Achievement Award onderscheiden.