Hoorn is dit weekeinde in de ban van de Bollywood-ster Shah Rukh Khan. De ‘King of Bollywood’ maakt opnames voor zijn nieuwe film in de Noord-Hollandse plaats.

Shah Rukh Khan is een van de grootste filmsterren ter wereld. Vele tientallen fans waren zaterdag naar Hoorn toegekomen om een glimp van de acteur op te vangen, meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Het gebied rond de Grote Kerk, waar de opnames plaatsvinden, is echter hermetisch afgesloten, tot grote teleurstelling van fans.

Khan plaatste zelf wel veel foto’s op zijn Instragram-account de afgelopen dagen. Hij bezocht onder meer Amsterdam en Schermerhorn.

Video: Fans gillen bij zien Shah Rukh Khan

Bollywoodster strijkt neer in Hoorn voor filmopnames
Bollywoodster strijkt neer in Hoorn voor filmopnames

Toeristische gids

De film waarvoor in Hoorn wordt gedraaid, heeft als werktitel The Ring. De romantische komedie vertelt over een gids voor toeristen die nooit een vrouw aan zich kan binden. Eerder werden er al opnames in Praag gemaakt. 

De 50-jarige ster geldt als een van de grootste sterren uit Bollywood. Hij maakte meer dan tachtig films, die behoren tot de best bezochte films in India ooit. Qua inkomen en bezoekersaantallen is zijn status vergelijkbaar met die van Hollywood-collega's als Tom Cruise of Brad Pitt.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl. Of stream uw beelden via de NUlive-app (iOS) en (Android).