De omstreden rapper Boef is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt in Tilburg omdat hij zich niet hield aan de aanwijzingen die justitie hem oplegde. Hij werd zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda verklaarde dat de rapper weer naar huis is gestuurd met een dagvaarding voor overtreding van de gedragsaanwijzingen die justitie hem eerder oplegde. Die komen er globaal op neer dat Boef mensen niet moet opruien en agenten niet moet beledigen.

Boef werd zaterdagochtend opgepakt nadat hij twee dagen geleden werd vrijgelaten na een eerdere aanhouding in Rotterdam. Op foto's en een filmpje op internet was te zien dat de omstreden rapper en vlogger uit Alkmaar door agenten wordt meegenomen. Waarom precies, is niet duidelijk.

Boef (23) werd vorig weekend in Rotterdam gearresteerd nadat hij in een filmpje op internet had opgeroepen om naar Tilburg te komen om daar te gaan vechten. Die actie was gericht tegen de Tilburgse rapper Para Soma en diens aanhang. De van opruiing verdachte Boef was juist donderdag vrijgelaten. Hij blijft volgens de politie verdachte.

Optredens

Vanwege de ophef rond zijn persoon hebben zaaleigenaren, onder meer in Dordrecht, Eindhoven en Tilburg, optredens geannuleerd. Volgens het Dordtse poppodium Bibelot was de rapper daar zaterdag sowieso niet welkom, omdat hij zich na zijn vrijlating "wederom beledigend en bedreigend" heeft uitgelaten in de richting van de politie.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hem vrijdag in Tilburg gehoord over de beledigingen van agenten in zijn vlogs. Na het verhoor is hem door het OM een dagvaarding voor een zitting van de politierechter meegegeven. Boef riep zijn fans eerder deze week op niet naar zijn woning te komen omdat buurtbewoners hadden geklaagd over overlast.