Sue Perkins en Mel Giedroyc, de vaste presentatoren van The Great British Bake Off, stoppen ermee. De twee zijn "geschokt en bedroefd" dat het bakprogramma, waarin amateurs taarten bakken, naar een andere zender verhuist.

"Wij hebben er nooit een geheim van gemaakt dat het onze voorkeur had dat het programma bij de BBC blijft", stellen de twee in een verklaring. 

“De BBC heeft het programma groot gemaakt en het de kenmerkende warmte en charme mee gegeven”, aldus Perkins en Giedroyc. “Wij wensen de toekomstige deelnemers veel succes. Maar wij gaan niet mee.”

Rechten

Eerder werd al bekend dat de BBC de rechten kwijt is voor het populaire programma. De producent heeft een deal gesloten met het commerciële Channel Four, waar The Great British Bake Off vanaf volgend jaar te zien is. Perkins en Giedroyc presenteren de show sinds het begin in 2010.

Omroep MAX-baas Jan Slagter liet maandag weten dat de transfer de komende drie jaar geen gevolgen heeft voor Heel Holland Bakt, de Nederlandse versie van het programma. MAX sloot onlangs na lang onderhandelen een contract waarmee de omroep tot 2020 de Nederlandse rechten in handen houdt.