De actrice Alexis Arquette is overleden. Ze werd geboren als Robert en speelde onder meer bijrollen in Pulp Fiction en The Wedding Singer.

Actrice Patricia Arquette, zus van Alexis, deelde een link naar het nummer Starman van David Bowie. Zij en haar andere zus Rosanna en broers Richmond en David zongen dit nummer voor Alexis terwijl ze zondag overleed, zo liet de acteursfamilie weten in een persverklaring.

Broer en acteur David Arquette deelde via Twitter een foto van hem en Alexis, die hij beschrijft als "voor eeuwig mijn held". Ook Davids ex Courteney Cox stond via Twitter stil bij de dood van Alexis. "Ik zal voor altijd van je houden en je blijven missen."

Ziek

Volgens TMZ was de 47-jarige Arquette al enige tijd ziek. "Ze vertrok voordat we er klaar voor waren haar te laten gaan", zo schreven Patricia en haar broers en zus in hun verklaring.

Ze beschrijven Alexis als hun leraar. "Terwijl Alexis tot vrouw transformeerde, leerde ze ons over tolerantie en acceptatie. Tijdens dit proces werd ze onze zus, en leerde ze ons wat echte liefde is."

Documentaire

Als man was Alexis onder meer te zien in de films Pulp Fiction en The Wedding Singer. In 2007 verscheen en documentaire over haar transformatie tot vrouw, Alexis Arquette: She's My Brother.

Haar familie heeft fans en bekenden gevraagd hen geen bloemen te sturen, maar in plaats daarvan in de naam van Alexis geld te doneren aan organisaties die zich inzetten voor de rechten van homo's en transseksuelen.

Bekijk Robert Arquette in de film Pulp Fiction