Frans Bauer heeft donderdag zijn nummer Een beetje verliefd als single uitgebracht, ter ere van zijn overleden vader. 

Dit zegt hij tegen Shownieuws. "Het is een liedje dat mijn vader nog heeft gehoord, dat is de reden dat ik het als single heb uitgebracht. Ik zat op de bank met mijn vader toen ik hem Een beetje verliefd liet horen. Hij was verliefd op het nummer, hij vond alles mooi eraan." 

Van zijn vader moest Bauer naar zijn hart luisteren. "Een van de boodschappen die mijn vader me meegaf is altijd terug te gaan naar mijn hart. Ik heb een periode muziek gemaakt die gedraaid zou kunnen worden. Maar mijn vader zei: Jongen, maak gewoon liedjes die jou raken, waar jij gelukkig van wordt. Dat heb ik gedaan. Dit is misschien de beste keuze geweest." 

In januari 2015 verloor Bauer zijn vader. "De afgelopen twee jaar heb ik echt gewerkt aan mezelf. Ik heb dingen die voor mij emotioneel zijn een plek mogen geven." Hij mist zijn vader nog steeds. "Ik betrap mezelf erop dat ik momenten tegenkom die ik altijd met hem deelde: een single bepalen, kijken naar een videoclip. Dat zijn dingen die ik altijd deed met mijn vader." 

De Bauers

Chris Bauer overleed begin januari 2015 in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal aan een hartstilstand. Hij was daar opgenomen voor de behandeling van een longontsteking. Ondanks zijn zorgelijke medische conditie kwam zijn dood onverwacht.

Bauers vader verwierf in 2003 bekendheid door zijn bijdrage aan de tv-serie De Bauers. Frans en zijn vader waren veel samen: zo was Chris de vaste chauffeur en begeleider van zijn zoon. Een aantal jaar geleden werd bekend dat Chris aan longkanker leed en COPD had.