Het film- en televisieconcern Sony Pictures heeft acteur Daniel Craig 135 miljoen euro geboden voor het vertolken van de hoofdrol in de komende twee James Bond-films.

Dat meldt RadarOnline. De Engelse acteur (48) volgde in 2005 Pierce Brosnan als James Bond op. Hij heeft er inmiddels vier films als de superspion opzitten. Na voltooiing van de laatste, Spectre (2015), hield Craig de boot af toen hem de vraag werd voorgelegd of hij nogmaals Bond wilde spelen.

Wie in elk geval niet terugkeert, is regisseur Sam Mendes, de man die de laatste twee Bondfims voor zijn rekening nam. Producer Barbara Broccoli, die al bezig is met de komende twee films, rekent erop dat Craig Bond blijft vertolken. Craig was goed voor vier kassuccessen en geweldige recensies voor de rol.

Nieuwe acteur

Volgens een bron rond Sony zou de filmstudio het succes van Craig als 007 graag willen voortzetten, om daarna een nieuwe Bond-reeks te starten met een jongere acteur die de rol van geheim agent op zich zal nemen.

Craig zou een eerder bod van 88 miljoen voor de volgende twee films hebben afgeslagen. Met de vier films waarin hij Bond vertolkte, verdiende de acteur naar verluidt 49 miljoen euro.