Ruud de Wild heeft maandagmiddag zijn eerste radiouitzending bij BNR Nieuwsradio gemaakt. Terugkijkend op het uurtje Ask Me Anything, een programma waarin De Wild vragen van luisteraars stelt aan experts, merkt de radio-dj dat het anders is dan hij gewend is.

"Ik moet het nog wel terugluisteren", zegt de voormalig 538-dj in gesprek met NU.nl. "Ik was tijdens de uitzending ook met andere dingen bezig; mijn tekst, de regie, ga zo maar door. Maar wennen was het wel."

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat De Wild voor het laatst een radioprogramma presenteerde. Dat was bij Radio 538; zijn middagshow werd na de zomer van 2015 vervangen door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Video: Ruud de Wild over zijn eerste uitzending BNR Nieuwsradio

Niet verleerd

Na de uitzending van Ask Me Anything, die dagelijks tussen 14:00 en 15:00 uur te horen is, was De Wild opgelucht dat hij het radiomaken niet verleerd was. "Het maken van radio zit nog steeds in mijn vezels en genen. Maar dit is wel andere koek. Ik draaide geen platen!"

"Het is in mijn carrière altijd een gevecht met het gesproken woord geweest. Maar goed, het was maar ook een uur radiomaken hè, dat valt dan wel mee."