Zowel binnenlandse als internationale media zijn lovend over het tweede seizoen van de Netflix-hit Narcos, de serie die draait om drugsbaron Pablo Escobar. De tien afleveringen van het vervolgseizoen zijn sinds vrijdag beschikbaar op de on demand-zender.

Parool – 4 sterren

"Naarmate de inperking van Escobars vrijheid toeneemt, zuigen de gewelddadige invallen, publieke ophangingen en meedogenloze executies waarmee dat gepaard gaat je weer volledig in de serie. Verslavend."

Lees de volledige recensie

NRC – 4 sterren

​"Was het eerste seizoen, los van het drama, ook een bijzonder geslaagde geschiedenisles, nu wordt de nadruk vooral gelegd op de ontwikkeling van de diverse personages. Wederom zet Wagner Moura, die twee jaar lang in de huid van de drugsbaron kroop, de gekte en grootheidswaanzin van Escobar op een meesterlijke manier neer."

Lees de volledige recensie

Entertainment Weekly – B+

"Het tweede seizoen is een verbetering ten opzichte van het eerste. Waar seizoen één ruim tien jaar besloeg, gaat het tweede over Escobars laatste dagen op vrije voeten. Elke aflevering vliegt voorbij en draait om de samenwerkingsverbanden en smerige tactieken die worden ingezet om Escobar te pakken te krijgen. De geschiedenis verraadt de afloop hiervan. Maar toch slagen de makers erin om voor verrassingen te zorgen."

Lees de volledige recensie

Telegraph – 4 sterren

"De spanning wordt behouden dankzij een massa aan fictieve subplots en bijpersonages. De Braziliaanse acteur Wagner Moura slaagt erin om een Shakespeariaans gewicht aan Escobar te geven. Hij is bijna dertien kilo aangekomen om de obese drugsbaas te kunnen vertolken, maar Moura gebruikt vooral zijn ogen om het complexe karakter en langzaam-kokende woede van zijn personage te laten zien."

Lees de volledige recensie