De voorstelronde van de nieuwe boeren uit Boer zoekt vrouw van het nieuwe seizoen trok zondagavond dik drie miljoen kijkers. Het KRO-NCRV-programma was daarmee het best bekeken programma van de avond, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Vorig jaar was de Stedentrip-aflevering van Boer zoekt vrouw met 4,6 miljoen kijkers het best bekeken programma van het jaar.

Het gaat dit keer weer om een internationale versie met Nederlandse boeren die hun bedrijf runnen in onder meer Canada, Roemenië en Frankrijk. Geïnteresseerden krijgen tot 11 september de tijd om een boer naar keuze een brief te sturen. Hun avonturen zijn begin 2017 op televisie te zien.

Na Boer zoekt vrouw internationaal trok het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,5 miljoen de meeste kijkers, Studio Sport Eredivisie volgde met 2,2 miljoen belangstellenden. Verder zongen zo'n 1,3 miljoen tv-kijkers mee met de Musical Sing A Long vanaf de Uitmarkt in Amsterdam. Naar de vijfde aflevering van Zomergasten met Andrea Maier als hoofdgast keken 576.000 mensen.

Video: Dit zijn de nieuwe boeren

Dit zijn de nieuwe boeren
Dit zijn de nieuwe boeren