De moeder van Freek Vonk zegt dat de bioloog niet anders is in het echt dan op televisie. De populariteit van Vonk heeft gezorgd voor extra inkomsten, maar alles doen voor geld doet hij niet.

"Natuurlijk denkt Freek aan zijn portemonnee. Dat hoort erbij als zelfstandige. Maar hij maakt zijn keuzes weloverwogen. Hij doet niet alles voor geld en dat vind ik fijn. De persoon die je op televisie ziet, is Freek in het echt ook", vertelt moeder Saskia in het AD.

Vonk verkoopt in zijn webwinkel onder meer T-shirts, schoolartikelen en shampoo. Zijn moeder vertelt dat de bioloog als kind al erg geïnteresseerd was in de natuur. "We gingen vaak naar de kinderboerderij in Dordrecht. Daar is een poel naar hem vernoemd. En we namen voor hem een abonnement op Blijdorp."

"Op zijn veertiende verzamelde hij gekko's en kon hij over niets anders praten dan een nieuwe broedmachine. Nu voelen mensen die gedrevenheid", verklaart zijn moeder zijn enthousiasme.

Gifslangen

De 33-jarige presentator komt in zijn programma's vaak in contact met levensgevaarlijke dieren en daar griezelt zijn moeder soms wel van. "Vroeger verbood ik gifslangen, nu leidt hij zijn eigen leven. Ik heb hem wel gevraagd zo min mogelijk te duiken met haaien."

Zaterdagavond begint op NPO 1 zijn eigen televisieprogramma, De Super Freek Show.