Richard Branson, oprichter van de Virgin Group, is deze week betrokken geraakt bij een ernstig fietsongeluk.

De 66-jarige Britse miljardair fietste samen met twee van zijn kinderen op de Britse Maagdeneilanden, toen hij de macht over het stuur verloor.

"Ik trainde samen met Sam en Holly voor de Virgin Strive Challenge, toen ik een berg afreed. Het werd plotseling donker voor mijn ogen en ik botste tegen een heuvel. Voordat ik het wist werd ik over het stuur geslingerd en zag ik mijn leven aan mij voorbij flitsen", aldus Branson op zijn blog.

"Ik was er zeker van dat ik zou sterven. Ik vloog met mijn hoofd richting de grond, maar gelukkig wisten mijn schouder en wang de klap te breken. Bovendien droeg ik een helm die mijn leven heeft gered." De mediamagnaat liep ernstige verwondingen op aan zijn wang en snijwonden aan onder meer zijn knie, schouder en kin.

Na de eerste hulp is Branson naar Miami gevlogen, waar hij MRI-scans liet uitvoeren. Daaruit bleek dat de zakenman alsnog zijn Virgin Strive Challenge kan uitvoeren. Branson zal hierbij samen met tientallen andere deelnemers sportieve uitdagingen aangaan en daarmee een geldbedrag ophalen voor jongeren.