Carly Wijs denkt nog wel eens terug aan haar personage Tamar Mendelbaum uit Divorce. "Ik mis haar soms wel een beetje", zegt de 49-jarige actrice dinsdagavond in Linda's Zomerweek. 

Wijs speelde vier jaar lang in de dramaserie. 

"Je begint haar te haten, maar na vier jaar kreeg iedereen sympathie voor haar", vertelt ze aan Linda de Mol. Wijs speelde in de serie een rijke, onaangename vrouw. 

De actrice woont in België, waar ze bijna nooit wordt herkend. Ook in Nederland wordt ze nooit aangeklampt door tv-kijkers. "Ik ben een beetje slonzerig in het echte leven, niet zo netjes als Tamar.

Naast actrice is Wijs ook schrijfster. Ze debuteerde dit jaar met haar roman Het Twijfelexperiment.

Mannen

Wijs is een alleenstaande moeder met een zoon, Godfried, van tien jaar. ''Ik kom wel leuke mannen tegen, al zijn ze vaak getrouwd. Maar ik vind een relatie lastig te combineren. Ik heb wel relaties gehad en zo'n man komt dan mijn wereld binnen die ik heb met mijn zoon en dat gooit vrij veel overhoop. Ik merk dat ik dat niet trek. Hij moet dus wel heel leuk zijn'', legde Carly aan Linda de Mol uit.

''Eigenlijk val ik altijd op geest, altijd. Het mag een lelijkerd zijn'', vervolgde Wijs. ''Ik moet er wel echt werk van maken, want mijn zoon gaat straks de pubertijd in en gaat zich vast uren opsluiten in zijn kamer. Hij is niet lang kind meer. Ik ga dus een andere fase in en ik denk dat ik heel eenzaam ga worden als ik dan geen vriend heb."