Uit ruim tweeduizend kandidaten heeft de NTR drie nieuwe gezichten geselecteerd voor de presentatie van Het Klokhuis

Vanaf dit najaar zijn Eva Cleven, Pascal Tan en Sosha Duysker de gezichten van het educatieve kinderprogramma.

De 29-jarige Cleven uit Wageningen heeft een eigen radioshow op FunX en doet voor de VPRO verslag van verschillende festivals. Zo stond ze afgelopen weekend op Lowlands.

"Ik heb ik een overvolle tram heel hard gejuicht toen ik te horen kreeg dat ik het was geworden", zegt van Wageningen

"Ik was zo opgelucht en blij en trots. Het is de baan van m'n dromen. Ik heb het nog een jaar geheim moeten houden. Dus ik ben blij dat het hoge woord er eindelijk uit is!"

Checkpoint

De 22-jarige Tan uit Amsterdam is ook geen onbekend gezicht op televisie. Hij speelde Jonas de Leeuw in de tienerfilm Hoe overleef ik mezelf?, deed mee aan het programma The Freestyle Games van BNN en was testteamlid in Checkpoint.

Over Klokhuis zegt Tan: "Het is één grote expeditie. Ik vind het een ontzettende eer en uitdaging om de uiteenlopende onderwerpen in mijn eigen stijltje aan de man te mogen brengen. Hierdoor ben ik nú al een wandelend weetjeskanon, maar gelukkig ben ook ik nog lang niet uitgeleerd.’

De 24-jarige Duysker maakt haar debuut op tv. Na haar studie werkte ze als redacteur bij de Zapp Kids Top 20. Voor Het Klokhuis zou Sosha heel graag een item willen maken over parachutespringen. "Ik wil al zolang een keer uit een vliegtuig springen! Niet alleen vanwege de kick, maar ook om het hoe en wat. Ik heb zoveel vragen. Hoe weet je wanneer je je parachute open moet trekken, bijvoorbeeld? Laat het me maar zien!"