Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt samen in nieuwe dramaserie

Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt hebben een rol te pakken in de nieuwe dramaserie De 12 van Oldenheim. Ook Michiel Nooter speelt een van de personages, net als Saskia Temmink. 

Dit heeft de on-demand service Videoland maandag aangekondigd. Vorige week werd al bekend dat Noortje Herlaar, Richard Groenendijk, Guy Clemens en Gaite Jansen deel uitmaken van de cast.

Producent Endemol Shine begon onlangs in Harmelen met de opnames van de serie die RTL volgend jaar eerst op Videoland aanbiedt. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Oldenheim, waar de meeste families al generaties lang wonen en iedereen elkaar kent.

Zoekactie

De serie is bedacht en geschreven door Lex Passchier. Tot nu was er weinig bekend over de verhaallijn, maar inmiddels is duidelijk dat de serie draait om twintig personages.

Tijdens een zomerse nacht verdwijnt een zestienjarig meisje. Er volgt een grote zoekactie, maar zonder resultaat. Ook daarna verdwijnen er meerdere dorpsbewoners.

De 12 van Oldenheim zou lijken op Amerikaanse series als Under the Dome en The Leftovers.

Weemoedt

Ook de nieuwe Nederlandse dramaserie Weemoedt is vanaf 22 september te zien bij Videoland. Dat heeft de streamingdienst maandag bekendgemaakt.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thijs Römer, die een van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt. Römer tekent daarnaast samen met Jon Karthaus voor de regie.

De andere hoofdrolspelers zijn Laura de Boer, Eva Duijvestein, Isis Cabolet, Werner Kolf en Frédérique Spigt. Daarnaast hebben diverse bekende acteurs een gastrol, zoals Achmed Akkabi, Sanne Langelaar, Frederik Brom, Loes Haverkort en Hajo Bruins, Nils Verkooijen, Liliana de Vries en Kimberley Klaver.

Slangenkuil

Het verhaal draait om Job Weemoedt, talentmanager bij het managementbureau Talent Republic in Amsterdam, die zich moeiteloos manoeuvreert door de slangenkuil van de entertainmentwereld om zijn sterren te laten stralen.

Hij behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen op hun pad en houdt hun schandalen uit de pers, tot hij zelf uit de bocht vliegt en zijn zorgvuldig opgebouwde wereld volledig instort.

Weemoedt is de eerste serie die door de nieuwe drama-unit van RTL Productions voor Videoland wordt geproduceerd.

Lees meer over:
Tip de redactie