De omstreden boyband-manager Lou Pearlman is vrijdagnacht op 62-jarige leeftijd overleden.

Dat melden meerdere bronnen aan Billboard. Het is nog onbekend waaraan de boyband-manager is overleden.

Pearlman zat een gevangenisstraf van vijfentwintig jaar uit. Het brein achter boybands als de Backstreet Boys en 'N Sync werd in 2008 tot die straf veroordeeld nadat hij schuld had bekend aan aanklachten van samenzwering, witwassen van geld en fraude bij een faillissementsaanvraag. Hij zou daarmee sinds de jaren tachtig driehonderd miljoen dollar hebben verdiend.

De rechter bepaalde toentertijd dat de gevangenisstraf met een maand werd verkort voor iedere miljoen dollar die hij terugbetaalde aan gedupeerden van zijn illegale praktijken.

Het werd voor Pearlman echter lastig om al het geld terug te betalen. In de jaren negentig verdiende hij weliswaar miljoenen in de muziekindustrie, maar hij zou veel daarvan ook weer zijn kwijtgeraakt.

Backstreet Boys

De Backstreet Boys ontsloegen Pearlman in de jaren negentig, maar beweert nog steeds geld van hem tegoed te hebben.

In 2014 wilde de boyband nog 3,5 miljoen bij Pearlman verhalen, exclusief bijna 88.000 dollar aan proceskosten.

Pearlman, die de boyband begin jaren negentig bijeenbracht, had volgens de Backstreet Boys jarenlang geld achtergehouden.

De Backstreet Boys klaagden Pearlman in de jaren negentig ook al aan. Toen noemden de zangers hun contract onredelijk. Pearlman kreeg niet alleen betaald als manager en producer, maar ook als zesde bandlid.

De zaak werd in 1998 geschikt. Nadat de Backstreet Boys Pearlman aanklaagden, stapten ook 'N Sync en Aaron Carter naar de rechter.