Subsidie voor vijf literaire festivals

Vijf literaire organisates hebben een meerjarige subsidie gekregen van het Nederlandse Letterenfonds voor het organiseren van festivals.

De subsidie gaat naar de organisaties achter de festivals Crossing Border (Den Haag), Poetry International (Rotterdam), Wintertuin (Nijmegen), meldt het fonds.

Ook het Literatuurhuis Utrecht, dat onder meer De Nacht van de Poëzie organiseert, krijgt subsidie, evenals Writers Unlimited, dat onder meer Winternachten (Den Haag) organiseert.

Verder krijgen Poëziepaleis, Passionate Bulkboek en School der Poëzie een subsidie voor literaire educatie. Het totale budget is 1,164 miljoen euro per jaar, voor de periode van 2017 tot en met 2020. Passionate Bulkboek en Poetry International krijgen de hoogste subsidie, elk 210.000 euro per jaar.

Groot belang

De subsidies zijn van groot belang voor de sector, zegt Letterenfonds-directeur Tiziano Perez.

"Literatuur bestaat niet zonder publiek. Festivals en literair-educatieve programma's slaan een brug naar de lezers van de toekomst. Om het literaire lezen te stimuleren is ondersteuning van deze festivals en programma's, zowel meerjarig als incidenteel, van groter belang dan ooit."

Lees meer over:
Tip de redactie