Er staat een reünie op stapel van de Amerikaanse band The Smashing Pumpkins. Billy Corgan, oprichter van de rockband, zinspeelt daarop in een vlog op Facebook. 

Volgens de website Consequence of Sound probeert Corgan zijn band onder de aandacht te brengen bij boekingsbureaus van festivals voor de zomer van 2017.

"Er staan grote zaken te gebeuren", zegt Corgan in de video. "We zijn plannen aan het smeden, meer kan ik nog niet zeggen. Maar het wordt in ieder geval interessant."

Of het daadwerkelijk tot een nieuwe samenwerking komt tussen de leden van The Smashing Pumpkins valt nog te bezien. Corgan heeft in het verleden onaardige dingen gezegd over bassiste D'Arcy Wretzky en gitarist James Iha. Die noemde hij "vieze verslaafden" en "de vreselijkste mensen die ik ooit heb ontmoet". Een paar maanden geleden vertelde hij echter graag weer vrienden te willen worden met het duo.

Bekijk de vlog van Corgan:

Nieuwe band

Overigens werkt Corgan ook aan een totaal nieuwe band, vertelde hij in de video op Facebook. The Smashing Pumpkins behoorden in de jaren negentig tot de top van een grote stroom Amerikaanse alternatieve rockbands.

In 2000 ging de groep uit elkaar. Er waren nog wel comebacks, maar die waren nooit in de originele bezetting.