OM onderzoekt aangifte tegen Jos Verstappen

Het Openbaar Ministerie in Limburg onderzoekt een aangifte die de vader van Jos Verstappen zondag tegen zijn zoon heeft gedaan wegens mishandeling, ondanks de intrekking van de aangifte. 

Vader Frans Verstappen trok de aangifte woensdagavond weer in, maar het staat het OM vrij de aangifte alsnog te onderzoeken, laat een woordvoerster van justitie in Maastricht donderdag weten.

De Telegraaf publiceerde woensdag een interview met Frans Verstappen waarin deze zei te zijn mishandeld door zoon Jos. Dat zou zondag zijn gebeurd na afloop van de Grand Prix van Hongarije, waar kleinzoon Max vijfde werd. Later ontkende hij het door de Telegraaf opgetekende verhaal weer en trok de aangifte in.

Advocaat Geert Jan Knoops van Jos Verstappen bevestigt desgevraagd dat de aangifte is ingetrokken. Hij zei dat Jos binnenkort wordt gehoord. Dan zal volgens Knoops duidelijk worden dat er van mishandeling geen sprake was.

Juiste gronden

In een toelichting zegt Knoops dat het OM moet onderzoeken of de intrekking van de aangifte op de juiste gronden is gedaan.

Jos Verstappen raakte in het verleden al meerdere keren in opspraak. Zo werd hij in 2009 veroordeeld voor het belagen van zijn ex-vrouw. Begin 2012 kwam Verstappen opnieuw in aanraking met de politie, nadat hij in Roermond zou zijn ingereden op een ex-vriendin.

Tip de redactie