Afrojack is met zijn video voor SummerThing! genomineerd voor een MTV Video Music Award in de categorie Best Electronic Video. MTV maakte dinsdag alle nominaties bekend. Beyoncé is de grootste kanshebber met elf nominaties.

De Amerikaanse zangeres is genomineerd voor de video's van haar album Lemonade. Ze vestigt met de elf nominaties een persoonlijk VMA-record.

Adele heeft acht nominaties gekregen, waarvan zeven voor de video voor Hello.

Op de Video of the Year-award maken onder meer Hello van Adele, Beyoncé’s Formation, Drake’s Hotline Bling, Sorry van Justin Bieber en Famous van Kanye West kans.

David Bowie

David Bowie heeft postuum vier MTV Video Awards-nominaties gekregen voor twee van zijn videoclips. De clip voor het lied Blackstar is genomineerd in de categorie Best Art Direction. De clip bij het nummer Lazarus dingt mee naar een award in de categorieën Best Direction, Best Cinematography en Best Editing.

Beide nummers zijn afkomstig van het 25e studioalbum van de Brit, dat op 8 januari verscheen, twee dagen voordat hij aan kanker overleed. De videoclip van Lazarus werd op 7 januari gelanceerd.

De muzieklegende overleed op 10 januari van dit jaar op 69-jarige leeftijd.

Panda

Naast de video van Afrojack is de Desiigner-video Panda genomineerd in de categorie Best Hip Hop Video. De Nederlandse regisseur Paul Geusebroek is verantwoordelijk voor Panda.

De awardshow is in de nacht van zondag 28 op maandag 29 augustus live te volgen op MTV.