De nabestaanden van Luciano Pavarotti zijn niet blij dat Donald Trump muziek van de operazanger gebruikt in zijn campagne. 

De weduwe en dochters van de in 2007 overleden tenor hebben dit laten weten in een persverklaring, die te lezen is op de Italiaanse nieuwssite Gazetta Di Modena.

Volgens de familie botst het wereldbeeld van Trump met Pavarotti's waarden van broederschap en solidariteit. "We willen daarom onze afkeur laten blijken", zo luidt de verklaring.

Trump heeft de door Pavarotti gezongen aria Nessun Dorma gebruikt in zijn campagne. Het muziekstuk, gecomponeerd door Giacomo Puccini, eindigt met de woorden 'Ik zal winnen'.

Eerder verzocht de rockband Queen de Republikeinse presidentskandidaat al te stoppen met het gebruik van de hit We Are The Champions.

Ook de nabestaanden van George Harrison zijn boos op het gebruik van Harrisons muziek tijdens de conventie. Here Comes The Sun van The Beatles werd gedraaid toen Trump op kwam. Ze noemen het gebruik 'beledigend en tegen de wensen van de nabestaanden'.