Producent stopt campagne terroristenfilm Idris Elba vanwege Nice

Producent Studiocanal zet de Franse campagne rond de actiefilm Bastille Day, met Idris Elba, stop na de aanslag in Nice. De film, over een aanslag in Parijs, draait vanaf woensdag in de Franse bioscopen.

In Bastille Day speelt Idris Elba een Amerikaanse CIA-agent die ingrijpt als op 14 juli een aanslag in Parijs wordt gepleegd. Vooral in de Franse hoofdstad hangen veel posters met daarop de tekst "Dit jaar zijn zij het vuurwerk", waarmee wordt verwezen naar de terroristen in de film.

De studio heeft overwogen de film helemaal uit de bioscopen te halen, maar houdt het voorlopig bij het stopzetten van de campagne, meldt The Hollywood Reporter. Bioscopen hebben wel de mogelijkheid zelf te besluiten het vertonen van de film te stoppen, als zij er geen goed gevoel bij hebben na de aanslag in Nice.

Bastille Day, die in mei in de Nederlandse bioscopen draaide, werd in verschillende landen al uitgesteld na de aanslagen in Parijs in november. De film is internationaal gezien nog geen grote hit. Het is nog onduidelijk of en wanneer Bastille Day in de VS wordt uitgebracht.

Lees meer over:
Tip de redactie