Argentijnse zender werkt aan serie over leven Maradona

Telefe, een van de grootste televisiezenders van Argentinië, werkt aan een televisieserie over het leven van voetballegende Diego Armando Maradona.

Het moet een epische serie worden die wereldwijd wordt uitgebracht, meldt het vakblad Variety vrijdag.

"Elke maand in mijn leven biedt stof voor honderd hoofdstukken", aldus de 55-jarige voetballer in een verklaring. "Alles dat ik in mijn leven heb meegemaakt, had geen schrijver kunnen verzinnen. Dit wordt mijn definitieve levensverhaal."

Ondanks de verklaring van Maradona is niet geheel duidelijk wat zijn rol in de ontwikkeling van het project is. Ook is onbekend wanneer de serie over de voetballegende klaar moet zijn.

Hand van God

Onder leiding van Maradona sleepte het Argentijnse voetbalelftal in 1986 de wereldbeker in de wacht. Hij speelde bij clubs als Boca Juniors, Barcelona en Napels en hielp deze allemaal de landstitels binnen te halen.

Maradona werd wereldberoemd met een doelpunt dat hij in een wedstrijd tegen Groot-Brittannië maakte. De voetballer gebruikte, tegen de regels in, zijn hand om de bal over de Britse keeper heen te krijgen. Toch keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. De Argentijn verklaarde later dat 'de hand van God' hem had geholpen.

Cocaïneverslaving

In de jaren negentig begonnen zijn voetbalprestaties te lijden onder zijn cocaïnegebruik en beëindigde hij zijn voetbalcarrière.

Telefe, een onderdeel van telecomreus Telefonica, heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd met het produceren van films en televisiedrama. Zo coproduceerde de zender onder meer de wraakkomedie Wild Tales, die op het festival van Cannes in première ging en voor een Oscar werd genomineerd.

 

Lees meer over:
Tip de redactie