EK vrouwenvoetbal 2017 te zien bij NOS

Het EK vrouwenvoetbal, dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden, wordt uitgezonden door de NOS. De omroep laat donderdag weten dat ze de uitzendrechten heeft bemachtigd.

"Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden," aldus hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport.

"We waren erbij toen Oranje in 2013 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en dus zijn we er volgend jaar weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dan is het logisch dat wij meer zullen uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af."

Live

Het EK voetbal voor vrouwen bestaat uit 31 wedstrijden. Circa een derde daarvan - waaronder de openingswedstrijd, de finale en alle wedstrijden van het Nederland elftal - zal live op televisie worden uitgezonden. Via NOS.nl en de themazender NPO Sport zullen alle wedstrijden te zien zijn.

Aan het UEFA Women’s EURO 2017 doen zestien landen mee. Het toernooi begint op zondag 16 juli in Utrecht. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede. De overige speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam (Sparta), Doetinchem en Deventer.

Lees meer over:
Tip de redactie