Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Rechter neemt tijd voor nalatenschap Prince

De Amerikaanse rechter die de nalatenschap van Prince behandelt, heeft maandag gezegd daar geen haast mee te maken. 
Door ANP

De in april plotseling overleden zanger had geen testament, tientallen mensen beweren familie van Prince te zijn en dus recht te hebben op een deel van de erfenis.

Maandag boog rechter Kevin Eide zich over de procedure die zal gelden voor de verdeling van de erfenis. Volgens Amerikaanse media meldden zo’n twintig advocaten zich in de rechtbank. Wie daadwerkelijk familie van Prince is, moet mogelijk vast worden gesteld aan de hand van dna-tests.

De advocaten van Prince’s zus en bekende halfbroers en -zussen vroegen de rechter snel duidelijkheid te verschaffen. Maar rechter Eide maakte echter duidelijk van plan te zijn de tijd te nemen. Volgens de rechter is de zaak rond het fortuin van Prince uniek. Daarom overweegt hij advies in te winnen bij een hogere rechtbank.

Testament

Als Prince, wiens enige kind en ouders niet meer in leven zijn, een testament had nagelaten, was veel sneller duidelijk geweest wat er met zijn nalatenschap moet gebeuren.

Naar een dergelijk document is urenlang gezocht, stelde de advocaat die namens de toezichthouder bij de zitting aanwezig was. ''We hebben op vier locaties gezocht en in duizenden dozen gekeken.''


Lees meer over:

Prince

Aanbevolen artikelen