Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Film over Duits illusionistenduo Siegfried & Roy in de maak

Er is een filmbiografie over het Duitse illusionistenduo Siegfried & Roy in de maak. Filmregisseur Philipp Stölzl is verantwoordelijk voor de regie.
Door BuzzE

Dit meldt The Hollywood Reporter maandag.

Siegfried Fischbacher en Roy Uwe Horn waren beroemd met hun populaire shows in Las Vegas. Aan hun succes kwam in oktober 2003 een abrupt einde nadat Horn door een witte tijger was aangevallen tijdens een van de uitverkochte shows.

De dompteur overleefde de aanval ternauwernood. Door zijn verwondingen raakte hij verlamd. Hij trad daarna nooit meer op.

Video: Laatste optreden Siegfried & Roy

Grote indruk

Stölzl (The Physician) zegt dat de shows van Siegfried & Roy in zijn jeugd grote indruk op hem hebben gemaakt. ''Dat ik de kans krijg om het verhaal van Siegfried & Roy te verfilmen, met al hun successen, ambities en dromen is voor mij een prachtig cadeau en een grote uitdaging als regisseur'', zegt Stölzl.

Fischbacher en Horn zijn nauw bij de productie betrokken. Het is volgens het Duitse persbureau DPA nog niet duidelijk of de filmbiografie in de bioscoop of als televisiefilm wordt uitgebracht .

Aanbevolen artikelen