David Goncalves hoopte jarenlang op een rol in de musical The Lion King. Dat hij nu Mufasa mag vertolken, voelt dan ook als "een herkansing".

"Ik heb jaren geleden auditie gedaan voor de rol van Simba", zegt Goncalves in het AD. "Dat was vlak na Idols in 2003, waar ik vijfde werd. Ik had daardoor een overvolle agenda. Het was onmogelijk om het allemaal te combineren en dus moest ik Simba laten schieten."

Toen Goncalves de musical zag, gaf hem dat "een aparte nasmaak". "Ik vond het heel jammer dat ik er niet bij zat. Ik heb altijd gehoopt dat het me nog eens zou worden gegund om er deel van uit te maken." Spijt van de keuze die hij destijds maakte, heeft de zanger echter niet. "Ik kon me nu eenmaal niet opsplitsen."

De rol van Mufasa, Simba's vader, is Goncalves "op het lijf geschreven". "Ik kan me heel goed in hem verplaatsen. Hij is een vader die zijn kind, zo goed en zo kwaad als het gaat, klaar maakt voor de harde wereld. Mijn dochter Sascha (17) zingt ook, ze deed pas mee aan Idols, net als ik. Ik bescherm en begeleid haar zo veel als ik kan, op en achter het podium."