Urker schipper biedt 'filmcruise' aan langs set van Dunkirk

Een Urker schipper gaat boottochtjes langs de set van de Hollywood-film Dunkirk aanbieden. Op Urk wordt de komende weken een aantal actiescènes voor het oorlogsepos opgenomen.

Een groot deel van de haven van Urk is momenteel afgesloten voor de filmopnames. Het gebied is met grote hekken omgeven. Maar vanaf de boot kunnen geïnteresseerden wel een glimp opvangen van de set, stelt Hart van Nederland.

De ambitieuze film van regisseur Christopher Nolan (Inception) doet zijn best zo min mogelijk over het project prijs te geven. Iedereen die betrokken is bij de opnames, zoals de VVV en de gemeente, hebben een contract moeten tekenen dat hen verbiedt iets te melden over het project.

Het is ook nog niet duidelijk of voormalig One Direction-zanger Harry Styles, die een van de hoofdrollen speelt, naar Urk komt voor de opnames.

Evacuatie

Het oorlogsepos speelt zich af tijdens de legendarische evacuatie van geallieerde troepen uit de Noord-Franse stad Duinkerke in 1940. Honderdduizenden Britse en Franse soldaten wisten toen te ontkomen aan de Duitse legermacht die hen op de hielen zat.

Behalve Styles zijn ook Tom Hardy, Oscarwinnaar Mark Rylance, Kenneth Branagh en de Nederlandse acteur Jochum ten Haaf te zien in de film. Dunkirk wordt gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

Dunkirk moet in de zomer van 2017 in de bioscopen te zien zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie