Rick Astley was klaar met muziekindustrie

Rick Astley, bekend van de wereldhit Never Gonna Give You Up uit 1987, was helemaal klaar met de muziekindustrie. De zanger vond dat de focus te weinig op optreden lag.  

"De muziekwereld is een industrie, daar kunnen sommige artiesten beter mee omgaan dan andere", vertelt de 50-jarige zanger in gesprek met FaceCulture.

Astley wilde vooral veel op het podium staan, maar werd daarin gehinderd. "Ik wilde graag optreden maar daar ging het in de Britse popwereld toen niet om. Als je een plaat had gemaakt kreeg je een jaar vrij van muziek maken om die plaat te promoten."

Daarbij draaide het niet om kwaliteit volgens de zanger. "Een paar maanden nadat mijn plaat uit was, had ik overal op nummer 1 gestaan. In plaats van op te treden, stond ik in de grootste tv show van elk land. Of je ook daadwerkelijk goed kon zingen, was niet belangrijk. Het draaide om hits en video's maken."

Trots

Rick Astley zette in 1993 op 27-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. De zanger brengt na 23 jaar een nieuwe plaat uit genaamd 50.

Dat de zanger op zijn leeftijd met nieuwe muziek komt, vindt hij een hele prestatie.

"Ik herinner me 21 heel goed, want toen kwam mijn eerste album uit. Aan mijn vijftigste hoop ik later ook met veel plezier terug te denken. Te gek, ik bracht een album uit toen ik 50 werd! Eerlijk gezegd ben ik heel trots op mezelf en deze plaat. En trots op jezelf zijn in de muziekindustrie gebeurt niet zo vaak."

Lees meer over:
Tip de redactie