Finding Dory heeft beste opening voor animatiefilm ooit

De bioscoopfilm Finding Dory, het langverwachte vervolg op Finding Nemo, heeft in de VS in het openingsweekend 136,2 miljoen dollar opgebracht. Dit is nog geen enkele animatiefilm ooit gelukt.

De opening is bijna een verdubbeling van het bedrag dat het origineel Finding Nemo in 2003 opbracht in de eerste paar dagen. De film kwam uiteindelijk wereldwijd uit op een opbrengst van 1 miljard dollar.

Het animatierecord stond op naam van Shrek 3, die in 2007 in het eerste weekend 121,6 miljoen dollar opbracht, meldt CNN.

Finding Nemo uit 2003 geldt als een van de populairste films van animatieproducent Pixar. De film gaat over een clownvisje dat in zee verdwaalt en met de vergeetachtige blauwvis Dory probeert zijn vader terug te vinden.

Ellen DeGeneres

In het vervolg gaat Dory op zoek naar haar familie, maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De belangrijkste stemmen worden ingesproken door Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill en Idris Elba. In de Nederlandse versie zijn Annick Boer, Bartho Braat, Richard Groenendijk en Loek Peters te horen.

Finding Dory draait vanaf 29 juni in de Nederlandse bioscopen.

Lees meer over:
Tip de redactie